Wednesday, February 15, 2017

Project Quilting #4 ~ Brighter the better

The 4th challenge over at Project Quilting is Brighter the Better. Although the sun has come out a bit more in February than painfully dreary January, it is still dull out. So I aimed to create a rainbow blossom out of my solid stash. 
After pulling out all my bright solids, I started pairing a bright light and a bright dark of each color. When I had 9 color pairs, I started cutting 1 1/2" x 2 1/2" rectangles and arranging them around a yellow center. 
The only color pairs I wasn't sure of the placement was the tangerine/red pair. I ended up placing the tangerine on the outside as shown below. 
The quilt top came together quickly once the placement was finished. Then the decision of what to use from my stash for the back. I found this bright Hawaiian print which came from my mother's stash. I think it works great!
Introducing Rainbow Blossom!
For the quilting, I divided the quilt into quarters diagonally and quilted straight lines every 1/2". The binding is a black and white stripe.
This little quilt is 20" square and made by me in Des Plaines, IL.
Linking up to Project Quilting over at Persimon Dreams.

Rainbow Blossoms brightens my world and makes me smile! 
Hope it brightens your day too!

10 comments:

 1. I love your little quilt! Great effect with your brights.

  ReplyDelete
 2. Dawn I'm so impressed with you as I skipped over to read the guidelines for this challenge. I would be majorly challenged to start and finish something in one week !!! Good for you it looks lovely. Dreary days drive me crazy. Your quilt looks like it would be perfect on your breakfast table to greet you every morning with some crisp white dishes. I love the backing you used. Two of my daughters have been gone the last few days to bright colors and sunshine. One to Cancun the other to Florida .... I'm envious. I am holding the fort down and watching one of my granddaughters, I'm enjoying the extra snuggles. Thanks for your encouragement on my Splendid Sampler blocks. I can't imagine a life without sewing. It is my sunshine. Janita

  ReplyDelete
 3. That's Rainbow Blossom is a great way to bring some sunshine into your life when the real thing is hiding. I love your quilting for this wonderful bright little quilt.

  ReplyDelete
 4. That's a lot of little pieces. Mine would have been a 10x10 as I would've given up after that. Very pretty.

  ReplyDelete
 5. What a beautiful mini! (So many little pieces!)

  ReplyDelete
 6. Very nice and I like the straight line quilting. Thanks for stopping by my blog also.

  ReplyDelete
 7. Very nice and I like the straight line quilting. Thanks for stopping by my blog also.

  ReplyDelete
 8. This is GORGEOUS! And I love how you decided to quilt it too!

  ReplyDelete
 9. Tàn nhang khả năng xảy ra một cách tự nhiên hoặc phát triển là do kết quả của việc phơi nắng. Tàn nhang không có hại cho da song phân trăm biến chứng đến vẻ đẹp bên ngoài, thông thường mọi người sẽ ước muốn loại bỏ tàn nhang để khiến da mặt trở nên đẹp hơn. tham khảo một vài cách trị tàn nhang từ thiên nhiên và một vài giải pháp khác để khiến sáng, khôi phục tình trạng tàn nhang, loại bỏ và chiến thuật phòng để thoát khỏi tàn nhang.
  - Nhận khắc phục tình trạng laser. Laser tỷ lệ được sử dụng để ghi những mạch máu ngay phía dưới tàn nhang, giúp giảm sự ra đời của họ cũng có thể loại bỏ chúng tận gốc. những thủ tục được không biết là có bất kỳ nguy hại lâu dài, nhưng nó có thể dẫn đến tạm thời bầm tím, đỏ và sưng. phương pháp khám chữa Laser thông thường được dùng trong 3 hoặc để 10-15 phút buổi.

  Da được trước trị liệu bằng thuốc xịt lạnh để bảo đảm sức nóng của laser không gây đau đớn cho bệnh nhân. hiện giờ chi phí điều trị tàn nhang không quá tốn yếu mà lại nắm bắt tối ưu đa dạng cho phái yếu.
  - Bổ sung vitamin C. Chất này làm khiến sáng tàn nhang, vì thế hãy chắc chắn rằng bạn đang nhận được rất lớn của nó trong chế độ ăn uống mỗi ngày của bạn. Trái cây có múi, kiwi, rau bina, rau lá xanh khác là hầu hết những nguồn tuyệt vời của vitamin C.
  Bắt đầu một ngày với một burst của vitamin C với một loại trái cây và rau tố. Thêm một kiwi, một quả xuân đào, và một chén rau bina liệu đến máy xay sinh tố của bạn. Nhuyễn những sản phẩm sữa hạnh nhân cũng có thể một cơ sở lành mạnh.
  Vitamin C bổ sung là một trong những quyết định khác mà bạn có thể tìm để chắc chắn rằng bạn đang nhận được đủ. Hãy vitamin C nguyên chất hoặc một hỗn hợp đa vitamin có chứa nó.

  ReplyDelete
 10. Such a cute idea - and I love how you pulled it together! I get stuck sometimes on the quilting, and I love what you did. <3

  ReplyDelete

Sweet sentiments